2009-07-25

Äventyr

Nu är det alldeles för länge sedan jag uppdaterade här, men har haft så mycket annat för mig så det har liksom inte funnits tid till att sitta vid datorn.

I onsdags var vi iaf iväg på en heldags utflykt till Österdalälven & Njupeskär vid Fulufjället.




Råkade köra lite fel en bit och stannade mitt ute i ingenstans och kikade karta och fotade lite.



Första stoppet blev Österdalälven och vattenkraftverket Trängslet.
Himla stor damm och underbart väder hade vi, helt kav lugnt på vattnet.


Passade på att mata lillgrisen där också innan det bar iväg de återstånde 8milen till Njupeskär.


När vi kom fram till Mörkret så fick det bli lite matning och rastning av oss själva =)


Efter maten for vi vidare bort till Fulufjället och Njupeskär, parkerade bilen och började vår färd upp mot Njupeskärsfallet som var huvudattraktionen på dagens resa!



Vår lilla skogsmulle hängde självklart med och var ute på egna små upptäcksfärder och äventyr ute i skogen och på myren.


Det var himla mäktigt vattenfall iaf, för att vara i Sverige...
Jag och Ayla stannade kvar vid utkiksplatsen framför fallet medans de andra gick bort och tog sig en närmare titt på det hela.
Vagenen fick vi lämna halvvägs då det var helt omöjligt att komma fram med den, vi skulle ha med sjalen med den glömdes självklart hemma...

Men det gick lika bra för det!
Några svordommar och helsvättiga så kom vi iaf fram till målet tillslut och på vägen fick vi njuta av helt underbar natur!

På vägen tillbaka till parkeringen så tog det en liten stund så knoppade Ayla av totalt.
Stackarn var så trött så, men hade ändå varit glad och sprallig under hela långa resan, hemresan i bilen var dock ingen mega hit då hon var så trött och sprallig och inte alls vela sitta stilla så det hela slutade med att vi parkerade på en busshållplats när vi hade ca 15mil eller något kvar hem till Bollnäs så fick Ayla klättra runt bak på koffertluckan och biltaket.
På vägen hem bestämde vi att vi vela ut och käka allihopa som varit iväg på denna mysiga tripp, så ringde hem till mor och far och fråga om barnvakt och visst gick det bra!
Så vi rammla in hos dom runt 21 tiden och matade och klädde på pyjamas och pussade god natt och lämnade över. Slängde om kläder och begav oss ned på stan till Akropolis och käkade god mat och sedan begav vi oss till Tranan för lite galej!
Himla trevligt faktiskt, träffade på många ansikten man inte sett på år och dag!
En hel lyckad onsdag med andra ord!

Inga kommentarer: