2009-11-09

France

Nu har det väl ändå blivit dags för lite fler Frankrike bilder tycker jag!
Så här kommer några ifrån kvällen på den andra vinprovningen vi var på!


Det var en mysig gård och helt sjukt gott vin! Därifrån blev det många flaskor och även 4st 5L boxar som fick följa med hem.

Ayla sysselsatte sig bra med vinstaplarna =)
Man skulle ha en sån här hemma, det vore något det!

Eller varför inte en sådanhär vägg?
På detta ställe så kom det sig så väl att vi hittade vin till Ayla!
Det berättade jag lite om tidigare men för er som missat så har denna gården ett rödvin som vunnit silvermedalj ("Ägarna" var otroligt stolta över det) som kommer att tappas upp nu till jul ungefär som vi ska köpa några flaskor till Ayla så får hon en på sin 18års dag för eget bruk och övriga flaskor tänkte vi ta till vid speciella tillfällen så som födelsedag, dopdag m.m med några års mellanrum självklart!
Och det går utmärkt att lagra och på en period av ca 10 år så är varje flaska värd uppåt 1500kr så det är ett fint och otroligt gott rödvin som vi lyckats fixa!
Och bästa av allt är att det är årgång 2008, precis som lillgrisen själv.
Och tanken sedan är att när Ayla är större så ska hon få en resa dit (hon kommer säkerligen åka tillbaka till Cadillac någon gång innan denna resan som jag nämner nu kommer bli av men iaf)
och få besöka denna vingården där "hennes" vin är odlat, skördat och tillverkat in i minsta detalj. Så det hänger med en del utav hennes liv.
Vi både tror och hoppas på att det är något som hon kommer att uppskatta när hon blir äldre!



Inga kommentarer: