2009-11-19

VC

Varför får inte Ayla bli kry någon gång?
Är så äckligt less på sjukhusbesök m.m nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen...

Förmiddagen idag har spenderats på vårdcentralen för idag var vi inne på 8.e dagen som Ayla har varit febrig, vi trodde att det skulle vara urinvägsinfektion så vi skulle dit för att lämna ett urinprov var tanken, vi blev där hela förmiddagen eftersom det inte direkt går fort att få komma in och träffa en läkare när de är mycke patienter och lite personal.
Sen att de håller på vacinerar för fullt där också som tar en del av personal gör ju inte saken bättre.

Vi fick iaf börja med ett stick i fingret och hon var så duktig så Ayla, inte en min gjorde hon utan bara satt och tittade på snällt, och började pilla lite på plåstret hon fick.
Så togs det ett halsprov, det visade inget.
Lyste i öronen och det såg fint ut, klämde på magen och den var som den skulle, sticket i fingret visade inget. Lilla hjärtat och lungorna lät bra när dr lyssnade på dem.
Sedan var det dags för urinprovet och då fick hon en såndär påse som man klistar över puppiluran så var det bara till att vänta på att lilla damen behagade kissa, det tog sin lilla tid och självklart så vägrade hon dricka något för att skynda på de hela.
Snabbt provet de tog där visade inget i urinet, men de skickade iväg det på odling med högsta prio och har det under bevakning så att så fort provsvaret dimper ned på barnmedicin, som läkaren vi träffade kontaktade eftersom hon är så liten utifall de visar något så vi får träffa en barnläkare, så ringer dem och meddelar vad som händer.
Om odlingen inte visar på något och de inte hör av sig under morgondagen men Ayla fortfarande har feber på lördag morgon så ska vi åka in till akuten bestämde läkarn idag så att en specialist får titta på henne för ett sånt litet barn ska inte gå med feber i 10dagar, 5 dagar max brukar man säga så det är ju något som är fel..

Hoppas såå att de hittar vad som är fel så hon kan få något mot det så att hon får bli bra igen, hon är inte alls sig själv längre... trött och slö, gnällig som tusan och vaknar och panikskriker på nätterna och det låter verkligen på skriket som att hon har ont någonstans.

Tycker allt att hon har haft nog med läkare nu, trodde verkligen att vi skulle slippa mera sjukhus och läkare m.m till februari då det är dags för återbesök på kirurgen för hemangiomet men tjchi fick jag...

Hon charmade iaf alla i väntrumet när hon strosade omkring och pratade, och alla var så imponerad över henne att hon gick så fint och snabbt. Hon vela gärna gå fram och hälsa på folk men det ville inte riktigt jag så jag fick springa efter henne precis hela tiden, vill ju inte direkt att hon ska vara uppi andra sjuka människor ändå mera än hon redan är i väntrumet.

Nu ligger lilla damen och sover iaf, glömde ge henne supp innan hon somnade men får hoppas att hon inte har så ont i natt utan att hon får sova ordentligt. hon har bara sovit 30min på hela dagen idag så det borde gå bra tycker jag men man vet ju aldirg, har hon ont så har hon... Om hon vaknar och verkar ha ont så får vi ju självklart ge henne nå alvedon/panodil och så får hon sova med oss resten av natten om hon skulle vakna.

5 kommentarer:

Tekla sa...

Åh, stackars liten!!! Och stackars er att behöva vara oroliga... verkligen inte kul. Håller verkligen tummarna för att de ska hitta orsaken till febern snabbt.

Lucia sa...

Oj hoppas lillan blir bra ingen. Inte kul med så mycket sjukhusbesök. Förstår att ni är oroliga, tycker inte läkarna gör ett bra jobb nu för tiden, dom undersöker inte än utan tar slutsatser omedelbart.. fy.

Annabelle har vaccinerats nu och mår jätte bra* tfi tfi tfi * =)

Inga biverkningar så det är bara att avvakta i ett par dar till så vi kan vara lugna efter det, sen blir det dags för spruta nr 2 om 3 veckor igen.

Krypa på lillan nu..!

Kram

Anonym sa...

Stackars liten! Jag hoppas febern ger med sig så ni får slippa sjukhus ett tag framöver nu!
Kram (emmgus)

Muffe sa...

Hörde av Angelica att Ayla var dålig. Hoppas dom hittar vad som kan va orsaken så hon kan få nåt för det. Hon har haft tillräckligt med läkarbesök så liten som hon är nu känns det som.
Har robert kryat på sig då? Hoppas det.
Kram till er alla så höres vi!
PUSS O KRAM Mamma

EliN sa...

Nämen lill tjejen då. hoppas hoppas hoppas att dom hittar vad som ger henne feber.
Så håller familjen granath-lindblom tummarna för att ni slipper sjukhus till februari och tiden efter.

Många kramar till Er