2009-12-18

Första dagen!

Idag var första dagen i Aylas liv som stor 1åring! (födelsedagen räknas inte)
Och vi har busat och haft oss hela dagen idag med, hon har fått ätit helt själv både middag och lunch idag, därav har det varit en halvhungrig dam här hemma idag... Men hon har inte velat bli matat heller så har inte funnits så mycket att göra mer än att försöka hjälpa henne och uppmuntra henne till att äta själv med sin lilla gaffel och sked.

Måste försöka lära henne att dricka själv också, det är riktigt jobbigt att behöva tippa flaskan åt henne jämt när hon ska dricka, hon dricker ju så ofantligt mycke om dagarna, blir väl iaf en 2dl vatten och sedan välling 2ggr per dag.
Hon håller flaskan och muggen jätte fint men tippar inte upp den så att det rinner ut något, någon som har tips på att lära henne tippa den? det räcker inte med att vi gör det åt henne och säger till henne att såhär gör man och visar för vi har försökt nu i några månader utan att lyckas så behöver något annat tips...





















Det har varit kallt här idag också, legat runt 5-6 minus grader och blåst som tusan, men det är ingenting emot vad det varit uppe i Bollnäs idag!
Där är det verkligen vinter nu, tempen där idag uppnådde hela -25 grader! och efter vad jag hört så var det strålande sol och blå himmel på det med, och några dm snö har det kommit där uppe med så det ska då mycket till för att vi inte ska få en vit jul däruppe i år tror jag!Bara försöka hitta nå kläder som vi kan ha så vi klarar oss, hoppas jag kan ha vinterjackan min som är uppe hos mamma och pappa för den är riktigt varm och go! men täckbyxor har man ju inte några.. och inte vill jag köpa några heller för några dagar där uppe bara, behövs inga här nere i Göteborg..
Aja, det löser sig väl som vanligt!!!

Nu ska jag ta och krypa ned i sängen tror jag, Robert är som vanligt på cosmopol och Ayla sover sedan 18.30 hon som vanligt.

Just ja, det har jag ju glömt berätta för er som följt oss en tid och vet vilka problem vi haft med Aylas sömn!
Nu kryper hon ner i sin säng 18.30 med 200ml välling och när vällingen är slut så säger vi bara god natt och lämnar rummet och ställer dörren på glänt.
Därefter så ligger hon och småpratar med sig själv eller slocknar på direkten och vi behöver inte sitta bredvid eller gå in flera gånger och sedan sover hon hela nätterna fram till 6.20 oftast!!!
Gissa om vi är glada och stolta över vår underbara dotter för detta, nu gäller det bara att få henne somna lika på dagarna, där är det fortfarande lite jobbigt tillochfrån men det kommer väl så småningom det med hoppas jag!

Nää sängen var det för mig också nu ja!
Tudels!

2 kommentarer:

Carolina sa...

Hon får ta och träffa Bella, Bella har en grym stil - hon liksom "slänger upp" muggen och dricker - ser sååå kul ut! ;)

Anonym sa...

Hur har ni gjort med sömnen?
Ebba får ju liksom panik om man lämnar henne, vid ett fåtal tillfällen har hon somnat själv men då e hon vääääldigt trööttt.
Sen så sover hon ju inte hela nätterna utan vaknar o vill ligga nära från ca 00 o hpn ligger liksom o känner efter att man e kvar.

Ebba fick testa o testa till slut fattade hon att man skulle vinkla den, tror hon har kunnat de i snart två månader.
Men de jöndes som om hon aldrig skulle lära sig.
Började med att hon låg i sängen o åt vällingen själv, sen kom de andra strax efter.

Kram Emmelie o Ebba