2010-01-15

Stckars lilla grisen

Det är synd om Ayla nu.
Efter en dag som började skapligt i morse med att Ayla drack upp iaf 1dl av vällingen och sedan somnade om så vi låg i sängen till 9 tiden innan vi klev upp, så slutade dagen med ett besök på Hisings akuten trotts allt...

Dagen började som sagt bra, tempen låg på 38,6 men sedan runt lunch så gick det på en tvärvändning och bom så var tempen uppe på 40 igen, hon vägra äta, dricka hade bara kissat liiite på hela dagen och det var alldeles gult i blöjan.
Då ringde jag barnmedicin efter att hon sovit en sväng men de har ingen läkare där på fredagseftermiddagarna så de skicka oss vidare till Hisings akuten så vid 17 tiden var vi där och sedan var det bara att sätta sig ner och vänta på vår tur.

Och tur var väl det att vi åkte dit, stackarn har spräckt trummhinna på höger öra, dock har det börjat läka igen så hon har ju varit en riktigt kämpe som inte visat att hon haft nå ont i örat mer än när jag skulle topza igår och såg att det var *äckelvarning* en gul/brun/röd/orange sörja bara i hel örat på henne...
Så trotts att det börjat läka så fick hon kåvepenin utskrivet så hon ska äta det nu i 5dagar så förhoppningsvis blir lilla örat helt bra igen till mitten av nästa vecka.

Hon lyssnade på lungorna och de lät bra först, men efter öronundersökningen som för övrig fick Ayla att stor gråta stackarn är de skulle lysa i höger örat (helt förståeligt med spräckt trummhinna) så började hon rossla och andas tungt och stötande igen som hon gjort lite nu och då under dagarna och när hon sover ibland. Så då fick ja ta av henne kläderna så läkarn fick se på andningen och den var inte riktigt som den skulle endå så vi fick även Ventoline utskrivet som vi ska ge henne så fort hon börjar rossla, hosta och andas sådär stötande som hon gjorde då. Får hon nå sådant nu under helgen så ska vi komma tillbaka till läkarn så hon får inhalera för att vidga luftrören lite.
Endå var hon inge märkbart röd i halsen, men tydligen täpt iaf då och började vara lite tjock i näsan så en förkylning är nog på G att brista ut också om inte penicilinet hjälper emot det också och alla vila som hon får.

Men det är då någe hemskt vad hjälplöst ynklig och maktlös man känner sig när ens barn är sjukt. Hualigen!
Detta är första gången som hon är "riktigt" sjuk också, hon har tidigare bara varit förkyld och var lite orolig över penicilinet då många barn brukar spotta ut och vägra ta det men det gick jätte bra!
Hon är ju så van vid sin medicin så det är säkert därför, vi diskutera dock hur vi ska göra om hon ska få propranololen först eller kåvepenin först...

Robert tycker prop. först för att den vet vi att hon tycker om så att hon äter upp den.
Jag tycker kåvep. först för då kan vi ta prop. som vi som sagt vet att hon tycker om och ge henne efter för att ta bort den äckliga smaken från kåvep.
Hur skulle ni göra?

Hon slockna i vagnen på väg hem från akuten, vakna när vi kom hem och var vaken 30min så medicinen hann "verka" och gotta till sig innan hon fick den och så på med pyjamas och vanliga medicinen, så välling som hon drack 20ml av ca...
Fick väga skruttan också för att veta doseringen, hon har gått ned lite drygt ett halvt kilo sedan senaste BVC besöket 22.a december....
Så nu är hon tillbaka på 9kg igen, stackarn.. Det syns på henne att hon blivit smalare, sträcker hon upp armarna så ser man vartenda revben på henne genom skinnet , men det var inget att oroa sig för, hon har fortfarande knubbiga bebis armar och ben! Och ser välmående ut och det blir ju så att man går ned om man inte äter när man är så aktiv som hon är så...
Men vi får hoppas att det vänder nu och hon kan börja äta lite mera så hon inte går ner någe mer nu.

Nu ska jag se på film, Robert är som vanligt på Cosmopol och Ayla somnade 20.20 ungefär så förhoppningsvis sover hon lite längre i morgonbitti innan hon vill upp till oss!

Natti natt alla!
Ni får ursäkta att det är lite dåligt med uppdateringar och bilder numera, men bärbara har klappat ihop helt nu, jag sitter just nu och använder upp det absolut sista i batteriet efter att ha tömt datorn på allt. Och som jag säkert nämnt förut så står stationära i Aylas rum så efter att hon lagt sig på kvällarna runt 18.30 så är vi utan dator...
Men hoppas ni inte slutar läsa för det, nån gång ska vi laga datorn eller skaffa en ny! När vi nu skulle kunna få råd med det på något magiskt vis...

Tudels!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars liten! Ebba e ju sjuk nu med, men bara med feber o snuva. Hon skrek därimot mkt igår så e de inte bättre idag så får jag nog ringa o be om läkartid eftersom hon verkar ha ont.
Kram o krya på er! www.emmgus.blogg.se

emma sa...

Stackars liten! Skönt att ni vet vad det är nu iallafall och fått medicin mot det. Det är ju så svårt när de inte kan tala om själva var de har ont och hur de känns!
Elton tycker kåvepenin e skitäckligt å de gånger han fått de har jag fått tvinga i honom det.. :-/ Jag skulle ha börjat med den andra medicinen eftersom den är lite "godare". I vårt fall iaf, eftersom elton annars skulle tro att han skulle få ännu mer av äcklig kåvepenin! Å sen ge lite saft eller så att skölja bort medicinen med när de va klart!
Hoppas hon blir bättre snart!

Anonym sa...

Hej! Penicillinet kommmer inte påverka en eventuell förkylning för förkylningar orsakas av virus. Penicillinet påverkar bara sjukdomar orsakade av bakterier.Så slipper du fundera :)