2010-03-11

Recept!

Köttfärspiroger (4st)


5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 äggula
1,75 dl mjölk
2-3 msk rapsolja

äggvita till pensling

Köttfärssås till fyllning.
Gör gärna köttfärssåsen kvällen innan så att den kan stå i kylen över natten. Det blir lättare att hantera den då den inte är så rinnig.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa upp äggulan och blanda med mjölken, häll sedan i det i mjölblandningen och arbeta ihop degen.
Tillsätt lite olja i taget tills degen har "lagom konsistens".
Kavla ut degen till 4 tunna plattor i valfri form. (jag smorde in matbordet i olja för att det inte skulle fastna så mycket)
Lägg en liten klick köttfärssås på varje degbit i ena sidan och vik på mitten, vik upp kanterna och tryck till ordentligt med en gaffel.
Vispa upp äggvitan lite lätt och pensla pirogerna innan du stoppar in dem i ugnen.
Gräddas i 200 grader ca 20 minuter eller tills pirogerna fått fin färg.

Inga kommentarer: