2010-04-19

Barnmedicin

Nu har jag äntligen fått arslet ur vagnen och ringt och pratat med Barnmedicin igen.
Så nu har vi fått en tid den 26/5 kl. 14.00 för en ordentlig utredning ang. Aylas mage med mjölken, vi har ju själva lyckats klura ut att det med största sannorlikhet är så att hon är laktos intolerant och inte mjölk allergiker.

Senaste bvc kollen så pratade jag med vår sköterska där och hon sa att vi skulle prova köra laktosfritt i en månad ungefär och sedan kontakta barnmedicin så att det får göra en ordentlig utredning om det hela och få intyg som vi skall ha till förskolan eftersom att hon kommer behöva ha specialkost.
Magen blev bra mycket bättre av det laktosfria så vad dem än säger om att barn under 2år inte skall känna av det så verkar ju Ayla vara ett av de fåtalet undantag som finns som faktiskt är laktosintoleranta innan de är 2år!
Det är inget skrik och gap över ont i magen längre, inte massa konstigt bajs som mer liknat vitt vatten och kräm sedan hon började få laktosfritt.
Och nu har vi ju prövat i en månad som bvc tyckte för att få lite kött på benen inför mötet med barnmedicin och det känns jätte bra!
För det är ju endå vi föräldrar som känner vårt barn allra bäst och vet hur hon är och hur jobbigt hon har haft det med lilla magen och vilken otrolig förbättring det blivit sedan vi bytt kosten för henne.

Nu är hon (oftast) vår goa glada tjej som äter precis allt (utom fetaost) sen att hon är lite små dålig på att äta just nu är ju en annan femma men det har nog med någon "fas" att göra eftersom det är många runt 16månader som verkar matstrejka lite till och från och sedan att hon har nya kindtänder på gång som väntar på att komma fram ordentligt.

Nu ska jag ta och göra iordning lite frukost till lill grisen.
Hon fick välling vid 7 tiden och börjar bli lite hungrig igen så det får bli lite yoghurt med bär tror jag.

Inga kommentarer: