2010-04-24

Fröken duktig

I kväll var det en riktigt duktig tjej här hemma.
Robert for iväg till casinot strax innan kl 20, när klockan var ca 20.15 så gjorde jag välling till Ayla efter att ha läst en bok och hon satt och kikade på nå tv.
Går in till henne i vardagsrummet, hon klättrara upp i knät på mig och gosar in sig, tar vällingflaskan och dricker upp alltihop.
Vi pussas och kramas lite, går och borstar tänderna och sedan är det bamse kram, god natt puss och ner i sängen med ett god natt mammas lilla hjärta, älskar dig.
Stoppar om ordentligt, ger henne hallå katten och hon kramar om den hårt, vänder på huvudet och smaskar lite sött.

Jag går ut, stänger igen dörren och sätter mig i soffan för att vänta på att behöva gå in och stoppa om henne igen som man brukar behöva ibland, eller på lite skrik och gap som de kan vara 5-10min innan hon somnar.
Än har det inte låtit något från hennes rum!

Riktigt skönt att det börjar gå bättre nu igen efter en tids krånglande med nattningen.
Har börjat med att ge henne vällingen innan sänggående nu med för att vänja henne av vid att sova i sin säng= välling.
Är ju skönt om man lyckas få henne att bara lägga ner henne i sängen så somnar hon själv helt utan problem, iaf tills det är förskoledags så de kanske går för henne att sova på vilan då.
Och äter själv försöker vi låta henne göra så gott det går, har fortfarande problem med att få henne dricka själv, funderar på att låta henne få en liten mugg utan pip eller liknande så får hon helt enkelt hälla vattnet över sig tills hon förstår att man ska tippa lite försiktigt.
Fast å andra sidan så är ju problemet att hon inte tippar muggen sin så vattnet kommer ut så det kanske funkar jätte bra! vem vet.

NU, sängen för min del!
Är döds trött!

Inga kommentarer: