2010-05-20

Tårtkalas

Idag hade vi som sagt tårtkalas här hemma Ayla och jag för Aylas goa kompisar och deras mammor.
Tyvärr blev det några bortfall pga sjukdom men vi var ändå en glad skara på 12 personer med barn som härjade runt och mummsade i oss den goda tårtan!

Underbart god blev den! och lite drygt hälften av tårtan står kvar i kylen så nu har Robert tårta att bjuda på i morgon på sitt jobb på fredagsfikan!


Såhär blev slutresultatet efter måånga timmars kämpande och några missöden med sned tallrik så hela alltet kanade iväg i frysen men skickliga Åsa fick till det superfint med hjälp av smörkrämen och sugarpasten.
Var sådär lagom svårt att för hand sitta och skära ut alla hjärter, klöver, ruter och spader med en liten kniv i den färgade sugarpasten kan jag lova!
Tog sin lilla tid men nog blev det fint alltid.

Den består av inte mindre än 6st tårtbottnar, hallonmousse, citronmousse och smörkräm.
Självklart sugarpaste också!

Den var riktigt, riktigt god iaf verkade alla mammor och barn tycka, viblev dock inte så jätte långvariga inomhus med tanke på det superhärliga vädret vi haft idag så vi gick snabbt ut efter fikaet till lekparken och satt där ute och tjötade medans barnen härjade runt i rutchkanan och sandlådan.

Vid 16 tiden började det åska och regna så då gick vi upp till oss och de andra for hem till sig.
Men vi har haft en riktigt trevlig dag och det är så härligt att se vad fint (mestadels) ungarna leker med varandra och hur mycket dem lär sig av varandra.

2 kommentarer:

Pedersen sa...

Ja den var riktigt fin och smarrig låter den med! ;)

Vad kul!! Grattis!! Vad är det för jobb? Jag håller tummarna!

Ja det är roligt att flytta, men drygast i världen att packa!
Vi ska med flytta, men om en vecka :p Har dock mindre lägenhet än er också!

Lycka till med allt!

Aspen sa...

Ja men d är ju ekonomiskt att hon växer sakta fast d är skoj med barnkläder Irma har ju samma strl länge nu, har nyss övergått till en strl större så nu är d en del som ska köpas men även fast dom växer långsamt å man har mycket kläder är d ju svårt att låta bli, kläder man har blir ju alltid tråkiga till slut så är d ju med ens egna kläder också :) ja kjol i sandlådan kan ju va lite tråkigt, kjol å
klänningar finns d egentligen så d räcker här hemma men ja gissar på att d blir mer finns ju såå mycket fint men dom du skrev shorts känns en aning aktuellt, kan ju va skönt att ha på sig det ibland å :)