2010-06-01

Ursäkta

Ja nu har de varit dåligt med uppdateringar, har inte riktigt funnits tid för det och finns väl egentligen inte det nu heller.

Men ska försöka ta en liten snabbgenomgång iaf.
Vi var ju på barnmedicin med Ayla i onsdags, samma läkare som förra gången och återigen ingen som lyssnar på oss och jag fick inte med mig det intyg som jag kom dit för att få så vi kan skicka till kommun inför Aylas förskolestart i augusti.

Istället fick vi samma genomgång som tidigare, bli halvt dumförklarade (känndes det som iaf) och slutsattsen blev vi TAR OM alla prover som vi tog förra gången för ca 1½ -2 månader sedan eller när det nu var vi var där senast.

Enda nya var att det skulle tas prover för att se så hon inte fått nån bakteri i sina höstblåsor som hon har för de såg lite annorlunda ut tyckte läkaren och att vi fick med oss två påsar med pulver som Ayla skall dricka innan frukost på morgonen med en veckas mellanrum, första fick hon igår morse.
De olika påsarna hade olika innehåll och vi vet inte vilken påse som innehåller vad, så skall hon observeras 6timmar efter att hon druckit upp det.
Ena påsen ska hon reagera på om det är laktosen hon inte klarar av och den andra skall allt vara som vanligt på.
Än så länge har jag inte märkt någon skillnad efter första påsen, hon vägrade äta igår bara, och idag så är bajset väldans illaluktande och fisarna med annars är allt som vanligt, så vi får väl se om det händer något efter påse B som hon ska få på måndag.

Vi fick även en ny tid dagen efter för provtagning eftersom tiden vi hade fått på onsdagen var en eftermiddagstid och då gick inga prover iväg så kl 10 dagen efter var Robert och Ayla ner till barnmedicin igen eftersom jag jobbade.
Där blev dem inte mycket klokare, han skulle ha ett avföringsprov med sig men lilla damen behagade inte bajsa fören på eftermiddagen så han fick komma tillbaka med de provet på eftermiddagen när hon hade utfört sina behov.
Och alla blodprover som skulle tas blev inte av heller då de fick träffa 3 olika läkare för att titta på blåsorna hon hade, 2 av dem sa höstblåsor men den 3.e som var någon form av specialistläkare sa att de var vattkoppor trotts att de kollade mage och huvud och där hade hon inga blåsor.
Då blev de hemskickade eftersom OM de var vattkoppor så är det väldigt smittsamt och provsvaren skulle kunna vara missvisande så därför skall vi ringa när alla blåsor är borta och då få en ny tid för att komma dit för provtagning. Och då även ta prover för att se om det är/var vattkoppor eller inte så vi får det svart på vitt.

Jobbet då, jo det går bra!
Har nästan lärt mig namnen på alla barnen nu, dock började det två nya igår och i fredags så slutade en så det blir väl till att öva in på nytt på torsdag tänker jag.
Det är ett jätte mysigt litet ställe och personalen är trevliga så jag ska nog trivas bra där!
Ungarna är härliga dem med, ovanligt snälla måste jag säga, visst har några av de äldra barnen börjat testa mig lite eftersom jag är ny men det har inte varit så farligt än.
Torsdagen var jag mest med i bakgrunden och försökte lära mig lite hur rutinerna där ser ut, hitta alla grejer, lära mig namnen på barnen m.m
Fredagen så hade jag hand om blöjbyten, storbarnsvilan och lunchen så då var det lite mer eget ansvar och det gick jätte bra måste jag säga.
Både längtar och gruvar mig inför första gången jag skall ha en morgonsamling ensam, vill nog gärna vara med på en eller två innan jag håller en själv så att jag ser lite hur det brukar gå till om de har något spec sätt som det skall utföras på eller om det är fritt fram för mig att göra något eget.

I söndags så var det ju morsdag.
Min andra morsdag som Mamma, tänk att jag har fortfarande svårt att verkligen förstå att jag är mamma...
Dagen till ära så fick jag sovmorgon ända till 9.30 och då blev jag väckt av en sprallig liten dam som släpade ut mig till ett framdukat frukostbord.
Lite senare på dagen efter massa, massa mys med lillgrisen så for vi in till stan en sväng och jag fick köpt en till present till Moa som snart fyller hela 1år! Så nu har vi en present från hela familjen, en från Ayla och en ifrån mig i egenskap av Gudmor till lilla gotrollet.
När jag mötte upp Robert och Ayla efter att jag handlat lite så satt Ayla med en bukett blommor i famnen i vagnen och såg sååå lycklig ut.
När jag kom fram till henne så kasta hon buketten på mig och sträckte upp armarna för en kram, mammas lilla hjärtegull är vad hon är.
När vi kommit hem igen så fick jag middagen serverad och en fin liten teckning som Ayla gjort.
Får ta ett kort på blommorna och teckningen sen så ni får se, blommorna hade hon valt ut själv med, Robert hade släppt lös henne i blomsteraffärn så hade hon fått gå och välja ut en blomma helt själv som hon gav till mig.

Annars så har senaste dagarna gått till att fixa inför flytten, har pratat med Aylas förskola om att vi ska flytta och hört över om inskolningen och schemaläggning m.m
Har gjort flyttanmälan/adressändring, jag har fixat alla jädra tradera vinster och postat iväg, paketerat och haft mig.
Idag har jag varit på arbetsfömedlingen och skrivit in mig och sedan allt krångel efter med telefon för att kontakta FSK, A-kassan m.m och försöka få ordning på alla papper som skall beställas, skrivas i och skickas in  och självklart så får man aldrig raka svar och allt ska bara trassla och krångla!
Men jag hoppas jag lyckats klura ut allt rätt så att inget fuckar upp min SGI nu och att jag blir godkänd för ersättning från a-kassan m.m
Är lagom orolig + att det är ca 5v handläggningstid på allt så dröjer väl en 2månader nu innan man får pengar igen och kommer behöva leva SNÅLT + att Robert får ligga ute med en massa för mig tills jag får pengar.

Nu måste jag ta tag i allt jädra arbete igen och underhålla Ayla lite innan hon ritar på golvet!

1 kommentar:

maria sa...

Vad kul, är du också förskolärare?