2010-12-19

Pysslar tagen

Idag hade vi tänkt fara in till stan och fixa de sista julklapparna som är kvar att införskaffas, men ingen ork fanns till det då vi är förkylda som tusan här hemma jag och Ayla och Robert var iväg halva natten.
Så, istället för att fara iväg på stan så hade vi en liten pysselstund tillsammans hela familjen!
Vi inledde med att göra fina små glittrande julkottar.
Klistra och strö på glitter är något utav den bästa sysselsättningen man kan göra enligt Ayla.
Efter kottarna så plockade vi fram målarfärger så fick Ayla och Robert göra varsin fin målning medan jag pysslade ihop en liten flirtkule tomte.
Självklart så skulle det på massvis av glitter på målningarna innan färgen torkade.
En grej som Ayla fick i födelsedagspresent utav oss var en förpackning med fingerfärg.
Det tog en liten stund innan hon vågade sig på att släppa loss sin kreativitet och kladda hejvilt med färgerna, så för att hjälpa henne på traven och förstå att det gör inget att man blir kladdig om fingrarna så målade jag Aylas och min ena hand och så gjorde vi handavtryck så hon fick pröva på färgen lite och efter det så släppte alla hennes hämningar.
Plockade fram lite olika "stämplar" som Ayla fick pröva på att måla med också som hon fick i sin adventskalender. Blev riktigt imponerad över henne då hon "duttade" med den rundade stämpeln och inte använde den som en vanligt målarpensel.
Så här fint blev allt vi pysslat med idag!
Ska bara låta allt torka så ska det träs på snören på kottarna så ska vi sätta opp dom i julgranen.

Efter allt detta pysslande så var det dags för sanering av både barn och kök, en riktig liten kladdgris var det vi stoppade ner i badkaret när vi var klara.
Men med lite vatten så blir man så ren och fin!



Inga kommentarer: