2009-09-10

Hemma igen!

Då var vi hemma igen från Barnmedicin!

Det var INTE öroninflammation i nuläget, men det kan ju ändras på bara någon timma från att se "bra" ut till att vara fullt utbrutet sa läkaren så vi ska hålla koll under dagen om hon verkar bli sämre eller får feber så ska vi komma dit igen så de får kolla.

Men däremot så var trumhinnan i vänsteröra jätte ihopdragen, så det är det som gör så ont i örat på henne, och gången mellan örat och näsan är helt igentäppt.
Sen var hon jätte, jätte röd i halsen så de tog ett halsprov för att kolla om det fanns några bakterier, då det tydligen går en hemsk halsfluss här i stan just nu som är lite aggresivare än vanligt och som även sånna här småttingar, som normalt sett inte brukar kunna få halsfluss, kan drabbas av. De hade fått in jätte många fall av barn under året som hade halsfluss bara denna veckan berättade hon.

Men halsprovet visade inte på några bakterier som tur var! Så det blir inge antibiotika för Ayla.
Men däremot så blir det höja huvudet i sängen och ge koksaltlösning under dagarna lite nu och då + Nezeril och alvedon innan läggdags för att öppna upp gången mellan näsan och örat.
Då blir det svårare för bakterier att komma in och den ihopdragna trumhinnan skall bli bra igen.

Verkar hon inte bättre inom 2-3dagar efter detta så ska vi återkomma till dem så att de får kolla igen med halsprov, och ev. öroninflammation.
Och då blir det även blodprov och snabb sänka antagligen för att se så det inte är infektion någon annan stans som ställer till det.

Hoppas verkligen att detta ger med sig med hjälp av koksaltet och nezerilen nu, för det är jätte hemskt att tvingas höra på hennes gallskrik nätterna och kvällarna igenom och våra ryggar är helt slutkörda utav allt bärande på vår lilla kluns.
Tycker ju så fruktansvärt synd om henne!

5 kommentarer:

Emilia sa...

Hoja vad hemskt :( Min lilla Celina håller just på att bli bättre från sin förkylning. Och det är verkligen hemskt när dom små bara gråter och gråter :(

Lucia sa...

Oj lilla gumman..Hoppas verkligen hon kryar på sig snart. Vad hemskt att något sådant ska behöva hända lilla Ayla...=)

Styrke kramar från Mig och Annabelle

Aspen sa...

hoppas att ayla blir bättre! haha ja tror inte att d blir bebis snart, bara för att irma kom 3 veckor innan bf får ja väl gå över 2 veckor denna gång, pust va jobbigt d skulle va hehe.

Emma sa...

Hoppas din dotter blir bättre snart. Ville bara gratulera till vinsten hos Älskade Hjärtegryn!
Hoppas ni får en bra helg.

Älskade Hjärtegryn ® sa...

GRATTIS! Du vann namnbyxorna i min tävling maila mig så jag vet hur du vill ha dem :) Mvh Linda/Älskade Hjärtegryn