2010-01-01

Julafton 2009

Julafton...
Denna dagen skulle ha varit Aylas 1års dag, men "tack och lov" så hade den redan passerat sedan en vecka eftersom hon inte riktigt vela vara kvar så länge till vår stora glädje!

Vi kom upp till Bollnäs efter en lååång resa från Göteborg, klockan var strax efter 04 på julaftonsmorgon, ingen julotta här inte som ni nog förstår...
Marsh i säng med detsamma fick det bli för hela familjen, dagen skulle komma att bli lång och händelserik. Aylas första riktiga jul, 2008 så var hon ju inte direkt medvetande om allt som hände utan satt mestadels i min eller Roberts famn och bara myste och sov mest hela tiden.

Dagens upplägg var dock lika som året innan, vi började med att fara ut till Roberts pappa i Freluga för gröt och skinkmacks frukost.



Ayla for runt som det lilla yrväder hon är och var så nöjd och glad så, jagade katterna, tuggade på legobitar och öppnade paket.
Och enligt släktet Lysell så är det inte spikmatta som är årets julklapp utan 2009 års julklapp är inget mindre än...
Nästrimmer!
Robert hade köpt nästrimmrar till sin kusin och till 2 av sina småbröder, och gissa om vi blev mäkta förvånade när han själv öppnade paket från sin ena lillbror Gustav och det i paketet låg vad då?
Jo en nästrimmer! Hur stor är den chansen egentligen, inte så stor!

Efter en mycket trevlig förmiddag ute i Freluga så begav vi oss till andra sidan stan ut på Ren till Roberts mamma för att åter igen öppna paket, äta jullunch och Aylas första träff med ingen mindre än Tomten!!!




Roberts små kusiner var också med och det var full fart i huset med 3 söta små tjejer som for runt och ivrigt väntade på jultomten.
Strax innan Kalle Anka så var Ayla så trött så trött så hon och jag gick upp och la oss på sängen lite och sov sedan igenom hela Kalle så det får väl bli nästa år som Ayla har premiär med Kalle.
Efter att vi sovit en timma så fick jag väcka henne för att vi skulle hinna med att träffa tomten och öppna alla fina paket innan det skulle bli dags att fara vidare för ytterligare julfirande.

Vid 17 tiden var det dags att fara hem till mina föräldrar för julmiddag och ännu en träff med tomten och mera paketöppning.
Efter middagen innan det var dags för tomten att komma så passade Ayla och lillkusinen Moa på att leka och busa med varandra och provleka några utav Aylas alla nya leksaker.






Det var så härligt att se våra underbara små flickor leka så fint tillsammans, Ayla gillar verkligen Moa. Hon skiner upp som en sol när hon ser henne, och i väntan på tomten så gick hon och skjutsade runt Moa i vardagsrummet, slutmålet med runtturen var självklart att Moa skulle kunna komma åt alla stora paket som låg och väntade på att bli öppnade under julgranen.



Moa var inte det minsta rädd för tomten, Ayla stod och kollade länge på vad det var för en filut som plöttsligt dök upp i dörröppningen, men när Tomten gick fram för att hälsa på henne och fråga om hon hade varit en snäll liten flicka under året så flinade hon bara och sprang därifrån, vårt lilla sötsnöre!

Även här blev det en massa paket att öpnna och det tog sin lilla tid för oss alla att få upp alla fina paket.
Efter paketöppningen så blev det pyjamas, välling och sängen på direkten för Ayla som hade blivit bra trött efter en mycket händelserik dag.

Hon fick så mycket fina presenter och vi vill passa på att tacka er alla som var med och förgyllde vår julafton och tacka så hemskt mycket för alla fina presenter, både som vi och Ayla fick. Tack!




Inga kommentarer: