2010-03-16

Recept 2

Källarfranska (ca 20st)

Första steget - Fördegen
20g jäst
4dl rumstempererad mjölk
300g vetemjöl

Blanda jäst och mjölk, ha sedan i mjölet och blanda om.
Låt jäsa i 1timme.
Sätt på ugnen på 190grader

Andra steget
50g rumstempererat smör
10g havssalt
20g socker
400g vetemjöl

Blanda ihop ingredienserna med fördegen och knåda väl.
Låt degen jäsa i ca 10minuter.
Dela degen och forma ca 20st små bröd, doppa ena sidan av brödet i mjöl och lägg på en smord plåt (alternativt en plåt med bakplåtspapper som du smörat om du vill slippa massa disk) och låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.
Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10-15min.
Låt svalna på galler

I väntan på ugnen

Så var det klart! De ljusa var inne i 10min så jag tyckte de skulle få mera färg och tog nästa plåt i ugn på 15min och de fick bättre med färg!

Bon apetit!

Inga kommentarer: