2010-10-17

Danmark

Redan klockan 07.00 ringde klockorna här hemma på lördagsmorgonen.
Upp för att packa iordning det sista, lassa in vagnar m.m i bilarna, mata oss själva och små flickorna samt få på hela familjerna kläder och sedan bar det iväg till stena terminalen.

När vi klev ombord på båten så mötte Nicke nyfiken oss i "entrén" Moa vela snabbt fram och hälsa medans Ayla inte vågade sig närmare än 2-3meter ifrån honom... Hon är riktigt rädd för sådanna kostymer, likadant med lisebergskaninerna..

Kusinerna satt på fönsterbrädan vid ett bord och tittade ut på vattnet när båten for iväg och kramades och pussades och lekte med varandra.


Efter en liten stund begav vi oss iväg till lekrummet och där spenderades nästan hela restan över till danmark.
Flickorna fick tom fiska lite i fiskedammen och fick sig varsina små söta gosedjur!
Moa fick sig en liten rosa hund och Ayla en liten rosa apa.

Vi passade även på att ta oss lite friskluft ute på däck i det underbara vädret som dagen bjöd på

Vi tittade på allt skum som blev efter båten, på allt vatten, lite maneter som man såg simma omkring och flickorna sprang runt och busade och jagade varandra.

Väl framme i Fredrikshavn viste vi inte riktigt vad vi skulle göra, och vi hade mååånga timmar att fördriva...
Hade inte en tanke på att kolla upp saker att hitta på i förväg och inte heller att det var lördag och affärerna stängde tidigt... Så det blev till att promenera runt i solskenet, runt, runt, runt gick vi och bestämde oss efter ett tag att nää vi går tillbaka till terminalen och ser om vi kan ta den tidigare båten hem istället men missade den med 10min tyvärr.
Passade på att byta blöjor och själva uppsöka toaletten när vi var vid terminalen, fundera på vad vi skulle hitta på m.m och beslutade oss för att gå och spana in the reef en sväng och därefter leta upp något ställe att äta lite på.

Vi fann ett Böffhus som vi slog oss ned på och beställde inte lite plockmat och varsin öl.
Flickorna älskade kycklingen och att få sitta och dippa den.
Vi avslutade med winerbröd och te/kaffe innan vi bestämde oss för att gå en runda till och försöka få damerna att sova lite innan vi gick tillbaka till terminalen.
Moa somnade men inte Ayla, hon somnade inte fören vi kommit hem mitt i natten och sov alltså bara 50min under hela dagen, somnade strax innan vi klev av båten i danmark runt 12 tiden och sedan var hon vaken till ca 00 när vi väl kommit hem till lägenheten igen!

Flickorna älskade den långa passagen in till terminalen och att det var helt folktomt så där spenderades en bra stund med att släppa lör ungarna så dom fick springa runt och härja fritt precis som dom vela.

Dagen innan när vi var på stan en sväng på eftermiddagen så köpte jag ett sele till Ayla, hade tänkt att det skulle vara bra att ha under båtresan och i danmark och även framöver så att hon får gå som hon vill men att man ändå har koll på henne då hon är väldigt duktig på att hitta små saker som hon vill undersöka och springa iväg till...
Ayla skötte sig hela tiden och höll sig till oss så vi behövde aldrig använda den men passade på att pröva den på båda flickorna en sväng när vi var i vänthallen så gick dom runt och turades om att "rasta" varandra.

Vi var först i vänthallen så flickorna fick fortsätta springa av sig och hade super roligt och härjade på för fulla muggar, men somnade trotts detta inte när de kom ner i vagnarna igen för att gå ombord på båden trotts tappra försök från oss...
Ayla trilla och slog bakhuvudet i golvet så det dånade men det gick över rätt så snabbt igen, hon skulle krama Moa men sprang lite för fort och knuffade till Moa så hon nästan trillade och då blev Ayla knuffad bakåt och föll handlös men Moisen klarade sig iaf!
Var ju bara en tidsfråga innan någon av ungarna skulle göra illa sig så som dom härjade runt.

Ayla hittade en bit choklad i min handväska och mummsade i sig så hon var kladdig runt hela munnen men fick sig en liten sockerkick som säkert var bidragande till att hon klarade av att hålla sig vaken hela båtresan hem...

Även lekrummet på vägen hem var en bidragande orsak till att det gick så bra att hålla henne vaken.
Hon trillade återigen och slog i samma ställa på bakhuvudet när hon trilla ner från lego hörnan och trodde att hon skulle somna då men även denna gången gick det snabbt över och hon var på benen igen snabbt och fortsatte springa runt och busa med alla andra barnen som var där.
Hon var riktigt riktigt trött men vi bestämde oss för att de var bättre att hålla henne vaken när det bara var 1½timme kvar innan vi skulle vara framme i Göteborg igen så att det bara var att bära upp henne och byta om och stoppa ner i sängen.

En liten stund var Ayla helt ensam i lekrummet och då passade hon på att leka kapten och njöt av varje sekund.

Så underbart att se vilken härlig fantasi och socialt samspel våra små flickor har.
Dom var så snälla och söta mot varandra hela resan och även om vi hade det lite långtråkigt stundvis så verkade flickorna ha roligt nästintill varje sekund av resan och det är ju faktiskt det som är det viktigaste.
Nästa år blir det till att åka dit igen och då stannar vi kvar på hotell över natten och passar på att bada på the reef som nog kommer vara riktigt uppskattat av flickorna då!

Nu är det dags att sova för min del, halsen är fortfarande öm och hostar som en gris gör jag...
Huvudvärken vägrar försvinna sedan några dagar tillbaka och har nog mer slem i lungorna än en snigel utsöndrar på en hel vecka skulle jag tro...
Men måste släpa mig iväg till jobbet i morgon iaf, har ju varit borta nu sedan i torsdags och försökt att ta det lugnt och vila upp mig och knapra halstabletter och alvedon så gott jag har kunnat utan att förstöra all planering vi hade gjort.
Denna dagen har spenderats i sängen/soffan hela dagen och kurerats iaf så nu blire borsta gaddarna, ta en alvedon och en strepsil och sedan krypa ner i sängen och hoppas på att halsen är bra och skallebanken borta när jag vaknar i morgonbitti.

Sov gott!

1 kommentar:

zandra sa...

Jag tror att jag kommer vara minst lika nyfiken av vem som kommer ut. Även att jag vet vilket kön det är. Men alla tycker olika. Jag ville också vänta innan. Men har ändrat mig nu
:)