2010-07-18

Fullt upp

Nu har vi äntligen börjat komma lite i ordning här hemma, nästan bara alla kläder som skall upp i garderoberna och röjja undan det sista inne i köket kvar.
Har lite grejer kvar i gamla lägenheten som ska flyttas över hit och sånt kvar också, sen är det fixa städning, besiktning och sådant utav förra stället kvar med.

Ayla trivs jätte bra och har redan lärt sig vart de mesta av sakerna finns, vilket rum som är vad, och trappen är hon en riktig hejjare på!
Ingen grind behövs här inte, men vi ska ha en uppe för säkerhets skull så att man kan slappna utav lite när man är uppe, och om vi har gäster med barn som kanske inte är lika duktig på trappor så känns det tryggare att vi har något uppe så ingen trillar ner för trappen.

Här kommer lite smakprover på vad för möbler som har beställts, får dock vänta på en del tills v.34 men då ska vi väll hinna få ordning på att riva ner lite tapeter och måla och allt där till innan dess hoppas jag.
Bild lånad ifrån em.com






Bilder lånad ifrån mio.se

De mestar går i svarta toner som ni ser, hela lägenheten är vit och sedan så tillkommer ju detaljer för att få in lite färg och personlig prägel så det kommer nog bli jätte fint!
Blev annan matgrupp och annan soffa med soffbord än vad vi hade tänkt från början så budgeten överskreds med några 1000kr men det blir ju ofta så när man endast sett ut saker på nätet i förväg och sedan när man väl provar och får klämma, känna så blire att man kikar runt i andra affärer lite och ja så hitta vi något som vi gillade bättre så fick det bli så.
Soffan tex. ser nästan exakt ut som den vi hade tänkt köpa, denna var 3000 dyrare, men då har vi köpt till nackstöd med, och denna soffan är 1,5m bredare, har bredare divan och armstöd och var skönare att sitta i så det fick ju självklart bli den då.

Sedan gick 3000 på två par kuddar, säng kuddarna börjar bli rätt så slitna så nu lyxades det till och köptes en varsin tempur sonata kudde. Inveg kuddarna natten som var och jag har inte sovit så gott på länge och inget ont i nacken/ryggen på morgonen som jag ofta brukar ha annars.

Så har det blivit lite små plock sominhandlats, bla en taklampa till Aylas rum och en mörkläggnings gardin till hennes rum.
Aylas rum är nog det enda rummet som är "tillfälligt färdigt" vi ska riva ner tapeterna där och måla väggarna istället och fixa lite när vi får tid är tanken men vi börjar med att fixa de andra rummen så att de är färdiga innan vi ger oss på det "stora" arbetet.

Nehe, nu är klockan massor och det är dags att sova!

Natti!

Inga kommentarer: