2010-06-27

Järvzoo

Idag har vi varit iväg till järvzoo och haft en helmysig dag.
Runt 10 tiden mötte vi upp syrran med familj och Aylas farmor vid Ica träffen och därifrån packade vi in oss i bilarna och for iväg mot Järvsö.
Vi tog oss lite fika redan vid första rastplatsen då ingen tänkt på att ta kaffe med sig.

Världens gladaste tjejer hade vi med oss, Moa tjoa mest hela tiden och Ayla sprang runt och skulle bjuda Moa på kex och dricka, många riktigt Goa kramar delade hon ut med, mammas lilla kramtroll.

Vädret var helt perfekt, inte nå folk alls nästan, runt 20grader och lite svalkande vindar.
Det tog sin lilla tid att gå runt hela då både Ayla och Moa vela gå själva större delen av den 3km långa vägen runt.
Ungefär halvvägs runt så stannade vi till och grillade korv till lunch. Några hungriga & nyfikna ekorrar sprang runt vid rastplatsen och var inte skygga för fem öre, vilket Ayla älskade! Fick stoppa henne ca 1/2m ifrån ena då hon vela gå och klappa den.


Flickorna mummsar korv till lunch



Passade på att byta blöjor på smågrisarna innan vi gick vidare och Ayla höll hårt i den stora kotten hon hittade uppe i skogen när hon traskade iväg en sväng med farmor.

Sötnosen med sin kotte och fina pippilotter.

Och vi hade väldans tur med djuren och fick se alla djur utom igelkottarna, tom järvarna sprang runt så vi fick se dem på riktigt nära håll.
Alla nya ungar fick vi se med, ugglor, renar, björnar, älgar, m.m
(fjällräv)

Inne på barnens djurpark, denna gången vågade Ayla sig fram till killingarna. Dessa var mycket mindre än de i Borås så det har nog med det att göra.
Kalven var lite små läskig den men något som verkligen gick hem hos flickorna och spec Ayla var kaninen.







Klockan var strax efter 17 innan vi kom därifrån och innan vi gick så fick flickorna välja ut varsin liten souvenir, Ayla valde två små ormar och en nyckelpiga snurra.
Varsin liten gose apa fick de ifrån mormor oxå. Ayla fick även ett lika sett som de hon valde ut i Borås med mjuka små djur av farmor, denna gången blev det bondgårds djur.

En hel dag i solen bland massor av fina djur med underbara människor idag alltså.

Trevligt värre!

2 kommentarer:

muffe sa...

Helt underbar dag ute i parken på Järvzoo. Ungarna trivdes enormt, o det gorde vi vuxna med!
Tack för en underbar dag allihop!

Lucia sa...

Nä men så mysigt ni har haft det..Och lillans hår bara växer och växer...Vill ni inte skänka lite vitaminer till oss så vi också kan börja knyta upp Annabelles hår =)

Kram